Copy of Vi er CO2- neutrale

Ingen er perfekte, det er vi bestemt heller ikke. I modebranchen er det næsten umuligt at være 100 % bæredygtige, men det betyder ikke at vi ikke skal gøre vores bedste for at være det. Hos North North North arbejder vi konstant på at finde bedre og mere bæredygtige løsninger. At genbruge metaller er bedre end at udvinde nye, det er med til at passe på jordens ressourcer og reducere vores CO2 forbrug. Så da vi fik muligheden for at lave nogle nye smykker i genvundet zink tøvede vi ikke – se Lis, Beate og Lydia. For at undgå spild har vi valgt, at bruge det lager vi har liggende af emballage op, før vi går over til noget nyt. Vores mål er at bruge bæredygtigt emballage fremadrettet og helt stoppe med at bruge plastic poser til forsendelse af vores smykker og produktion. Alle vores smykker er lavet i små oplag, på den måde undgår vi overproduktion. Og hey - så er i færre der render rundt med de samme smykker. 
Vi håber selvfølgelig at du passer rigtig godt på dine North North North smykker, så du kan bruge dem i mange år frem. Skulle du af uforklarlige årsager vælge at skille dig af med dine smykker, så håber vi at du giver dem til nogen du holder af eller til din lokale genbrugsbutik. Så går intet til spilde. Vi arbejder aktivt på at nedsætte vores CO2 forbrug, men forbrug 0 findes ikke. Derfor har vi valgt at investere i CO2 offsets for at udligne det forbrug vi har. Vores udregninger er baseret på produktionen af alle vores smykker til dags dato og for vores kontor for 2020. Der er altid en vis grad af usikkerhed når det kommer til den slags udregninger, derfor har vi valgt at købe 5 tons ekstra offsets. Når alt kommer til alt, så går pengene til et fantastisk formål. To af vores co-founders har begge Peruvianske rødder, derfor var det vigtigt for os at finde et projekt i Peru. Det fandt vi takket være Microsol.
Projektet – Qori Q’oncha
I Peru’s rurale områder bruger omkring 2,4 millioner af familier stadig åben ild eller traditionelle ovne i deres hjem til at tilberede mad. Disse ildsteder bruger træ eller biomasse som brændsel, hvilket kræver fældning af træer, og skaber giftige gasser der kan medføre alvorlige vejrtrækningssygdomme. Oftest rammes børn og kvinder da de tilbringer mest tid i køkkenet og hjemmet.
Qori Q’oncha distribuerer ovne der reducerer forbruget at træ og biomasse. Træ er en begrænset naturlig ressource, og brugen deraf er er med til at skabe klimaforandringer og afskovning. De nye ovne er også billigere i brug, hvilket er med til at mindske udgifterne for familierne. Derudover er skorstenene med til at reducere den røg der bliver ledt ud i hjemmene. Sidst men ikke mindst, så er ovnene fabrikeret i lokalmiljøet med brug af lokale materialer, dette er med til at skabe job i disse områder.
 
 
 
Fakta – Quro Q'oncha
▼ Mennesker der er blevet hjulpet gennem programmet: 601.325
▼ Har reduceret CO2 udledningen med næsten 2 millioner tons CO2
▼ Antal træer skånet til dato : 145.158.834
▼ Projektet er anerkendt af United Nations Development Programme (UNDP) som værende den bedste løsning i Peru til køb af CO2 afsæt.
▼ Har modtaget PCIA special achievement award for at imødekomme sociale og adfærds behov.
▼ Quro Q’oncha er certificeret på højeste niveau af Gold Standards, som er godkendt af FN.
Du kan læse meget mere om projektet her.